Időpont

foglaló

Időpont

foglaló

Időpont foglaló

Fejfájás ambulancia

Mivel foglalkozik a fejfájás specialista szakorvos?

A fejfájás az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma. Élete során a lakosság kb. 80 százaléka él át visszatérő fejfájásokat: bár ezek nagy része enyhe, a lakosság kb. 12-14%-ának erős, migrénes fejfájásai is vannak. Bár a migrén jelentősen rontja az életminőséget, és komoly gazdasági kihatásai is vannak, a migrénesek kevesebb, mint fele fordul orvoshoz – elsősorban azért, mert azt hiszik,, hogy nincs megoldás a fejfájásukra. Ez nem így van: számos gyógyszerünk van a fejfájások csillapítására, és több módszerünk (gyógyszeres és egyéb) a fejfájások megelőzésére. A fejfájás-specialista olyan neurológus (azaz az idegrendszer betegségeinek szakorvosa), aki kiemelten foglalkozik a fejfájások kivizsgálásával és kezelésével, azaz ebben a témában speciális tudása és jártassága van. Ez azért lényeges, mert a migrén és más fejfájások kezelése speciális tudást és nagy tapasztalatot igényel. A mindennapi betegellátásban nagyon sok olyan esettel találkozom, amikor a betegek éveken át szenvednek a fejfájástól, mert az őket ellátók (orvosok, gyógytornászok, alternatív gyógyítók, csontkovácsok, stb) nem hatékony, vagy túlhaladott módszerekkel próbálták a fejfájásaikat megoldani (pl. a migrént a nyaki erek keringési zavarából, vagy a nyaki gerinc bántalmából eredeztetik, ami már 30 éve is túlhaladott ismeret volt).

Milyen problémákkal forduljunk fejfájás specialista szakorvoshoz?

Fejfájás-ambulanciához akkor érdemes fordulni, ha a fejfájás megoldatlan problémát jelent: akár azért, mert nem sikerült megfelelő gyógyszeres kezelést beállítani, akár azért, mert a fejfájás túl gyakori, túl erős, vagy más miatt kellemetlen, akár pedig azért, mert bár a fejfájás kezelhető, de szeretnénk többet megtudni arról, hogy mi okozza.

Kezelés menete

Fejfájás ambulanciánkon részletes klikérdezésre és neurológiai vizsgálatra számítson, ez szükséges ahhoz, hogy a panaszok okát ki lehessen deríteni, és megfelelő (személyre szabott) kezelési tervet készítsünk. Ez egyébként az esetek 90%-ában már az első találkozásnál sikerül.

Az Akut Fejfájás Ambulancia annyiból más, hogy ott elsősorban azokat várjuk, akiket korábban már kivizsgáltak, ismert a fejfájásuk oka, és az épp meglévő (szokottnál erősebb, vagy az otthon próbált gyógyszerekre nem reagáló) fejfájásuk kezelése miatt szorulnak segítségre.

Akut Migrén és Fejfájás Centrum

A Swiss Medical Services Fejfájáscentruma Magyarország első magánegészségügyben működő fejfájásközpontja, ahol nemzetközileg is elismert szakemberek foglalkoznak a fejfájáskórképek kivizsgálásával és kezelésével.

2021 áprilisától a Swiss Prémium Egészségközpontokban új szolgáltatással várjuk fejfájásban szenvedő betegeinket. Budapesten elsőként megnyitjuk Akut Migrén és Fejfájás Centrumunkat, ami a szokásos gyógyszeres kezelésekre nem reagáló fejfájások kezelését kínálja.

Elsősorban azoknak javasoljuk a kezelést, akiknek már korábban is előforduló (migrénes vagy egyéb) fejfájása most erősebb, és az eddig bevett gyógyszerekre nem reagált. Abban az esetben, ha a fejfájás erős, és a kísérő tünetek (pl. hányinger) miatt nem is tudott bevenni gyógyszert, szintén érdemes hozzánk fordulnia.

házi ápolás

FOGLALJON IDŐPONTOT ONLINE!

Időpontot foglalok

Bejelentkezés, időpontfoglalás: + 36 1 225 0566

Mely klinikán érhető el a szakrendelés?

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Amennyiben hozzájárul használatukhoz, ezek segítségével mérjük és elemezzük a honlap használatát.
Információ & Beállítások

Elfogadom