Swiss Termékenységi Centrum

2022 óta meddőségi centrumunk meddőségi, asszisztált reprodukciós tanácsadást és vizsgálatokat végez a XIII. Váci út 30. alatti Swiss Medical Pest Egészségközpontban. A meddőségi, asszisztált reprodukciós központ vezetője dr Kósa Zsolt.

2023-óta együttműködünk a Pozsonyban lévő Gyn-Fiv reprodukciós centrummal, mely az andrológiai kivizsgálás és sperma tárolás teljes körű megoldása mellett, a pre implantációs genetikát, sperma vagy petesejt donációt és az előkészített páciensekbe történő embrió beültetést végzi a legmodernebb technológia és genetikai ellenőrzés mellett. Mindenkinek joga van az egészséges gyermekhez.

Centrumunk a házaspárok felvilágosítása, a női oldal teljes körű kivizsgálása mellett elkíséri női pácienseinket a petesejt indukción keresztül a petesejt kinyeréséig (mely a GynFiv műtőjében történik), majd követéses vizsgálatokkal és kezeléssel előkészíti a pácienst a beültetendő embrió befogadására. A terhesgondozást teljes körűen elvégezzük és páciensünk dönthet budapesti vagy pozsonyi szülésről.

Miért válasszon minket?

Már több, mint 7000 gyermek született a Gyn-Fiv segítségével

Nincs várólista, azonnali időpontot adunk

Személyre szabott konstrukciókat vázol fel szakorvosunk

A kromoszómaszűrés során biztosítjuk, hogy egészséges gyermek jöjjön a világra

Milyen kezelések érhetők el a pozsonyi Gyn-Fivnél?

Mikor alkalmazzák az IVF-et?

 • Amikor a terhesség nem következik be természetes úton.
 • Ha a férfi termékenysége csökken.
 • Ha a nőnek kóros leletei vannak.

Mi az IVF-ciklus menete?

 • Az egész folyamat orvosi konzultációval kezdődik, aki konkrét tanácsokat és tájékoztatást ad az egyes kezelési módszerekről.
 • Ezt követi a hormonális stimuláció, mely során egy előre töltött fecskendőből a nő naponta hormon injekciót ad a bőre alá. A stimulációs folyamatot petefészek ultrahang vizsgálattal követi nyomon orvosunk.
 • A petesejteket ezután egy 15 perces, altatásban végzett, mikro-sebészeti eljárással vesszük ki az Ön szervezetéből. A beavatkozás nem megterhelő.
 • A férfiaknál spermavizsgálatot végzünk, és az eredménytől függően kiválasztjuk a legjobb módszert a petesejtek megtermékenyítésére.
 • A petesejteket a partner spermájával rövid, alig néhány órás intervallumban megtermékenyítjük.
 • Az embriók növesztéséhez központunkban az IVF piacon jelenleg elérhető, legfejlettebb inkubátor rendszer, az EmbryoScope®  áll rendelkezésre. Ez a rendszer a legjobb körülményeket biztosítja az embriók növekedéséhez és fejlődéséhet és segítségével legjobb minőségű embriók azonosíthatók, melyek majd „ideális jelöltek” lesznek a későbbi beültetés során.
 • Az embrió átültetésre (ET – az embriónak a nő méhébe történő beültetése) a petesejtek begyűjtése után, az embrió fejlődésének megfelelően, általában az 5.-ik napon kerül sor. Az ET fájdalom mentes és nagyon hasonlít egy nőgyógyászati vizsgálathoz, nem igényel altatást vagy egyéb érzéstelenítést. Amennyiben az embrió hosszabb tenyésztése szükséges – ez a blasztociszta tenyésztés, mely a terhesség sikerességét tovább növelheti – ez nem jár plusz költséggel, benne van a csomagárunkban.
 • Amennyiben az Ön IVF ciklusa során fel nem használt, életképes embriók maradnak, azokat kriorezerváljuk – lefagyasztjuk, hogy egy későbbi beültetés során fel lehessen őket használni.
 •  

Az EmbryoScope+ és az EmbryoScope™ beépített kamerával ellátott rendszerek az embriók minőségének morfokinetikai értékelésére.

EmbryoScope+ A legnagyobb kapacitású rendszer az összes time-lapse rendszer közül. Ennek az inkubátornak az az előnye, hogy egy páciens akár 16 embrióját is egyszerre lehet nyomon követni és összehasonlítani.

EmbryoScope™ Ennek az inkubátornak a kapacitása 12 embrió páciensenként elkülönített edényben. 20 percenként van lehetőségünk minden egyes embrióról fényképet készíteni, és ezt több rétegben is elkészíteni a legpontosabb nyomon köbvetéshez.

A meddőség mesterséges megtermékenyítéssel történő kezelésének egyik legfontosabb szempontja a beágyazódás legnagyobb valószínűségével rendelkező embriók kiválasztása. Az embriófejlődés dinamikus folyamat, és a szokásos inkubátorokban történő normál tenyésztés során nem lehetséges a morfológiai változások időbeni nyomon követése.

A PGD/PGS – preimplantációs genetikai diagnosztika (abban az esetben, ha fennáll a kockázata annak, hogy egy korábban azonosított genetikai rendellenesség átöröklődik az utódra) és a preimplantációs genetikai szűrés (a szülők genetikai rendellenességének előzetes azonosítása nélkül) olyan módszerek, amelyekkel az embriót genetikai vizsgálatnak vetik alá, mielőtt az IVF-ciklus során beültetnék a méhbe.

A kromoszómaszűrés célja, hogy biztonságos módszerrel minél hamarabb egészséges gyermek jöjjön a világra.

 • A spontán vetélések számának csökkentése érdekében.
 • Csökkentse a terhesség alatti komplikációk kockázatát.
 • A kezelési időszak lerövidítése és az egészséges gyermek születésével kapcsolatos költségek minimalizálása az ismételt IVF-ciklusok számának csökkentésével.
 • Csökkentse a többszörös terhességek számát a tesztelt embriók átültetésének köszönhetően, amelyek a legnagyobb valószínűséggel adnak esélyt egy egészséges gyermek születésének.
 • Fontos diagnosztikai információkkal ellátni a pácienseket, amelyek alapján dönthetnek egy újabb IVF-ciklusról vagy petesejt-adományozásról

A social freezing – szociális (társadalmi) fagyasztás a megtermékenyítetlen petesejtek orvosi indokkal vagy anélkül, elővigyázatosságból történő lefagyasztását jelenti. Ez a lehetőség nagyobb esélyt ad azoknak a nőknek a későbbi teherbeesésre, akik jelenleg, különböző okból nem tudnak gyermeket vállalni.

Kinek érdemes megfontolnia a petesejtfagyasztást?

– Azok a partner nélküli nők, akik a jövőben anyává kívánnak válni – társadalmi fagyasztás.

– Azok a nők, akiket kezelésük miatt (pl. onkológiai betegségek) a termékenység elvesztésének veszélye fenyeget.

– Korai petefészek-elégtelenségben szenvedő nők.

– Azok a párok, akiknek erkölcsi vagy vallási kifogásaik vannak az embriók lefagyasztása ellen az IVF-kezelés során.

– Párok, akiknél a spermiumok váratlanul hiányoznak az IVF-kezelés során a petesejtek visszanyerése után.

Dr. Kósa Zsolt, a Termékenységi Centrum vezetője

30 éves meddőség és az IVF (lombik bébi) kezelés szakmai múlttal a hátam mögött várom kedves pácienseimet Termékenységi ambulanciánkra Swiss Prémium Egészségközpontunkba, az alábbi kérdésekkel, problémákkal.

A hagyományos termékenységi problémák megbeszélésén, kezelésén és megoldásán túl külön figyelmet fordítunk,
a termékenység megőrzése a későbbiekre karrierhölgyek számára valamint egészségügyi problémák esetén (petesejt fagyasztás) petefészek korai kimerülésével összefüggő problémák esetén és segítség súlyos termékenység csökkenés esetében nők és férfiak részére.

Gyakran felmerülő kérdések

Összesen két alkalommal. Egy alkalommal a szerződéskötésre és találkozásra az orvossal, egy alkalommal pedig a kezelésre.

Igen, van lehetőség magyar kapcsolattartóval egyeztetni.

Megelőző konzultáción Dr. Kósa Zsolt szakorvos felvázolja az összes lehetőséget, a különböző csomaglehetőségeket és ennek árait az Ön személyére és igényeire szabva.

 • Swiss Prémium Pest Egészségközpont (1132, Váci út 30.)
 • Swiss Prémium Újbuda Egészségközpont (1119, Bikszádi utca 6.)

 

Az első konzultáción részletesen megismerjük az Ön kórtörténetét és kívánságait. Ismertetjük a lehetséges kezeléseket, eljárásokat és elvégezzük az első diagnosztikai lépéseket. Ezek eredményei alapján közös döntéssel választjuk ki a legjobb kezelési stratégiát.

Az első termékenységi konzultáció 39.000 Ft. Kérjük párjával érkezzen.

A donorprogram olyan párok számára alkalmas, akik:

– az egyik partner vagy egyikük sem termel ivarsejteket (spermiumot és petesejtet),
– csak nem megfelelő minőségű ivarsejtekkel rendelkeznek.

Ezt okozhatja a kor, a korai petefészek-elégtelenség vagy más betegségek.

Azok a párok, akiknél fennáll a genetikai betegség egyik szülőtől az utódokra való átörökítésének lehetséges kockázata, szintén részesülhetnek adományozott ivarsejtekből (spermium és petesejt) vagy embriókból (genetikus ajánlására).

Minden donort alaposan átvizsgálnak, hogy kizárják a szexuális úton terjedő és öröklődő genetikai betegségeket.

A kezelés előtt ügyfeleinknek lehetőségük van kitölteni egy donorválasztó kérdőívet, amely tartalmazza a speciális jellemzőket – a donor megjelenését és egyéb kívánt tulajdonságait.

GYN-FIV Nőgyógyászati és Asszisztált Reprodukciós Központ
Trnavská cesta 106
821 01 Pozsony
Szlovákia