MELLKASSEBÉSZET

Mivel foglalkozik a mellkassebész szakorvos?

A mellkassebész a mellkas és a mellüregi szervek betegségeinek sebészeti ellátásával foglalkozó sebész specialista.

Milyen problémákkal forduljunk mellkassebészhez?

Rendelésünkön abban tudunk segíteni a hozzánk fordulóknak, hogy kerülő utak nélkül, célirányosan a lehető legrövidebb kivizsgálást követően, a legoptimálisabb terápiában részesüljön. A tüdődaganatos betegek mellett foglalkozunk a mellkas deformitásainak, fokozott tenyérizzadás, nagy légúti kórképek, mellhártya, és az ún. gátor (középső mellkasi terület a nyelőcső, szív, légcső, csecsemőmirigy és nyirokcsomók foglalják el) betegségeivel és sebészi ellátásával.

Mely klinikán érhető el a szakrendelés?

Gyakori mellkassebészeti problémák, vizsgálatok

A tüdőrák ma a daganatos halálozás vezető formája. Korábban főként a férfiakat érintette, de ma már közel egyenlő mértékben érintettek a nők, és sajnos a fiatalabb korcsoportban is egyre gyakrabban jelenik meg. Gyógyult betegek szinte kizárólag azon betegcsoportban vannak, ahol a kezelés részeként sebészeti beavatkozás is történt, így a mellkassebész szerepe vitathatatlan a kezelésben és a kezelési terv felállításában.

A rendelés során, nyugodt környezetben, külső zavaró tényezőktől mentesen tudjuk közösen áttekinteni a képi és írásos dokumentációt és meghatározni a további szükséges vizsgálatokat, illetve ennek megszervezésében is hatékonyan tudunk részt vállalni. Amennyiben a vizsgálatok eredményeként sebészeti beavatkozás válik szükségessé annak elvégzését is tudjuk biztosítani.