SZÁJSEBÉSZET

Mivel foglalkozik a szájsebész szakorvos?

Általánosságban a szájsebészet a fogak, az állcsontok és a lágy részek (nyálmirigyek, íny, ajak) problémáinak gyógyításával foglalkozik. 

Milyen problémákkal forduljunk szájsebészhez?

A fogorvoshoz képest a szájsebésznek több eszköz áll a rendelkezésére, hogy a bonyolultabb panaszokat is orvosolni tudja. Invazív, azaz feltáró beavatkozásokat is végezhet, így több mindenben tud a páciensek segítségére állni. Általános fogászati vagy ztétikai kérdésekkel forduljon a fogászathoz.

Gyakori szájsebészeti beavatkozások

Tipikusan szájsebész végzi a bonyolult foghúzásokat, például rendellenesen nőtt fogak, fekvő bölcsességfogak esetén, vagy amikor a gyökerek görbülete vagy szétállása miatt nem történhet meg a fogorvos általi foghúzás.

Csontpótló eljárások
Csontpótlásra fogbeültetés (implantáció) előtt lehet szükség akkor, ha az eltávolított fog helyén a csontsűrűség nem megfelelő vagy a csont már annyira felszívódott, hogy nem képes az implantátumot stabilan és hosszú távon megtartani.

Implantáció
Az implantáció a fogpótlás legmodernebb módja. A fogbeültetés manapság egy rutin és kíméletes eljárás. Nem kell aggódnia, a korszerű fájdalomcsillapítási eszközöknek köszönhetően egyáltalán nem érez majd semmit a beavatkozás során! Sokan nem tudják, de a hiányos fogazat nem csupán szépészeti kérdés, hanem komoly betegségek melegágya is lehet, például az egész szervezetét megviselő ízületi problémák kiindulási pontja lehet és rendszeres fejfájást is okozhat. Az implantátum a csontnak abba a részébe kerül, ahol eredetileg a fog gyökere volt. A beültetést követően teljesen beépül a csontba és olyan lesz, mint egy erős, egészséges fog: terhelhetővé válik és helyezhető rá stabil és esztétikus fogpótlás. Az implantátum anyaga az emberi szervezetet egyáltalán nem allergizáló titán.