SZEMÉSZET

Mivel foglalkozik a szemész szakorvos?

A szemész szakorvos segít a szemészeti problémák korai felfedezésében. Az időben elkezdett helyes terápiával megelőzhető az esetleges későbbi szövődmények és a látásromlás kialakulása.

Milyen problémákkal forduljunk szemész szakorvoshoz?

Szemhéjplasztika

Az életkor előrehaladtával a szemhéjak bőre elvékonyodik, a bőrön barna foltok jelenhetnek meg. A külső szemzugtól sugárirányban haladó ráncok, ún. szarkalábak keletkeznek. A szemhéjak öregkori változásakor a felső szemhéj bőrének, izomzata megnyúlik. Ez a probléma nőket és férfiakat egyaránt érinthet.

A műtét elvégzését funkcionális vagy esztétikai okokból is javasoljuk. A műtét fájdalommentes és helyi érzéstelenítésben történik.

Bővebb információ itt!

Szemészeti kisműtétre van szüksége?

Jégárpa, fibroma, szemölcs vagy más egyéb elváltozás eltávolítása a Swiss Prémium Újbuda rendelőnkben!

szemészeti kisműtét beavatkozások kb. 30 percet igényelnek, a pácienst le kell fektetni az operáláshoz. A szemészeti kisműtét keretében eltávolítható a fibroma, szemölcs, jégárpa, atheroma, xanthelasma, cornu cutaneum. Az ár nem tartalmazza a varratszedés és vizsgálatok árát.

Lézeres szemműtétet nem végzünk!

Gyakori szemészeti problémák, vizsgálatok

Az általános szemészeti szűrővizsgálat elsősorban a látászavarok diagnosztizálása és azok megfelelő javítása érdekében történik, de felmérjük ezzel együtt a szem állapotát is, melynek kapcsán számos információhoz juthatunk a szervezet egyéb megbetegedéseire vonatkozóan is.

Az általános szemészeti szakorvosi vizsgálat során az alábbiakat végezzük el:

  • Látásélesség vizsgálat Kettesy-táblával
  • Közeli látásélesség vizsgálata Csapody-táblával
  • Szem mikroszkópos vizsgálata (réslámpával)
  • Szemfenékvizsgálat (szükség esetén pupillatágításban)
  • Szükség esetén automata refraktometria (computeres dioptriamérés)
  • Szakmailag indokolt esetben a következő vizsgálatokat is elvégezzük: szemnyomás mérése applanációs vagy non-contact tonométerrel, könnytermelés mérése Schirmer-teszttel

Ezen kívül színtévesztés diagnosztikára (Ishihara teszt) is lehetőség van.

A szemészet

A szemészet szakrendelés a szemészeti betegségek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. A Swiss Clinic magánklinikánkban a legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel dolgozunk, hogy az optimális vizsgálati eredményeket érjük el.

Szakrendelésünkön diagnosztizáljuk és kezeljük a különböző szemészeti problémákat, mint például a glaukóma, a szemgyulladás, a szemészeti allergiák, a szemfáradtság és a látási problémák.

Csak 18. életévet betöltött pácienseink tudnak időpontot foglalni szemész orvosainkhoz.