SEBÉSZET

Mivel foglalkozik a sebész szakorvos?

A sebészeket leggyakrabban valamilyen, az anatómiai helyzettől eltérő vagy újonnan kialakuló, általában panaszt okozó, testfelszíni vagy testüregi elváltozások műtéti elbírálása kapcsán keresik fel. Klinikáinkon lehetőséget biztosítunk pácienseinknek műtétek előtti konzultációra, illetve ambuláns műtéteket is végzünk. Ez a típusú műtét csupán kisebb beavatkozást jelent, melyet általában helyi érzéstelenítésben végzünk és a műtétet követően (szükség esetén rövid megfigyelési idő után) a beteg a saját lábán távozhat.

Klinikánk sebészeti egynapos műtéteket végez: aranyér, lipóma, visszérműtétek. Bővebben erről az alábbi linken tájékozódhat.

Milyen problémákkal forduljunk sebész szakorvoshoz?

Klinikáinkon bármilyen típusú műtét előtti diagnózis felállítás, kivizsgálás, illetve konzultáció esetén állnak rendelkezésére szakorvosaink. Égéssebészeti konzultációt is biztosítunk. Proktológus is rendelkezésre áll a végbél régiójában jelentkező problémák kezelésére. 

Gyakori sebészeti problémák, vizsgálatok

Ambuláns műtétek közül leggyakoribb ellátás a anyajegy és bőrfelszíni elváltozások eltávolítása, a benőtt köröm kezelése rezekcióval vagy levétellel, illetve a tályog feltárás. A kisebb műtéteket követő varratszedésre is lehetőség van. Szakorvosi javaslatra biopsziát is végzünk.

Proktológusunk végez rectoscopiát, illetve aranyeres csomók ligatúráját.

Egynapos sebészeti műtétek

Egynapos sebészeti műtétek az olyan beavatkozások, ahol 24 órán belül a műtét után a beteg a saját lábán távozhat. Az ilyen típusú beavatkozások esetében a páciens kisebb megterhelésnek van kitéve, így biztonságosan tud távozni egy kísérővel. A teljes felépülés otthoni környezetben történik. A műtét előtt mindenképp szakorvosi vizsgálatra van szükség. A beteg a szakorvostól kap részletes tájékoztatást a műtétről és az egyéb szükséges kiegészítő vizsgálatokról.

Bővebben az árakról, műtétekről, szükséges kiegészítő vizsgálatokról itt olvashat.