Kapcsolati adatok

UROLÓGIA

Milyen problémákkal forduljunk urológus szakorvoshoz?

Az urológus a húgy- és nemi szervekkel foglalkozó szakorvos. Az urológiai megbetegedések, problémák közé tartoznak a különböző fejlődési rendellenességek, az urológiai fertőzések és gyulladások. Keressünk fel az urológia szakrendelést, ha vizeletürítési nehézségekkel küzdünk.

Urológiai kisműtétek

Az urológiai kisműtétek ambuláns beavatkozások, helyi érzéstelenítéssel történnek. A beteg a saját lábán távozhat. Az urológiai kisműtétekre a Swiss Buda Egészségközpontban várjuk pácienseinket.

Urológiai kisműtétek*

  • Fityma dorsalis bemetszése (dorsalincisio, körülmetélés alternatívája fitymaszûkület esetén) – 49.500 Ft
  • Bőrelváltozások kimetszése/leégetése a herezacskóról/péniszről helyi érzéstelenítésben, több, mint 3db (pl.: condyloma, atheroma, egyéb szemölcs) – 69.300 Ft
  • Bőrelváltozások kimetszése/leégetése a herezacskóról/péniszről 3 db-ig helyi érzéstelenítésben (pl.: condyloma, atheroma, egyéb szemölcs stb.) – 49.500 Ft
  • Frenulotomia (fitymafék bemetszése) helyi érzéstelenítésben – 49.500 Ft

*A műtét ára nem tartalmazza a műtét előtti urológiai konzultáció, a szövettan, a varratszedés és a műtét utáni konzultációk díját. A műtét árak kedvezményes, bevezető árak. Az akciós ár visszavonásig érvényes. A kedvezményes ár más akcióval nem összevonható.

Milyen problémákkal forduljunk urológus szakorvoshoz?

Az urológia foglalkozik a vesék nem belgyógyászati betegségeivel, a vesevezetékek, húgyhólyag és húgycső megbetegedéseivel. Férfiaknál ez kiegészül a herék, mellékherék, prosztata és ondóhólyag problémáival.

Feltétlenül keressünk fel egy urológust, ha az alábbiakat tapasztaljuk:

  • vizelési panaszok, véres vagy fájdalmas vizelet ürítés
  • gyakori, sürgető vizelési ingerek
  • nehezítetett vizeletürítés vagy vizeletelakadás
  • elváltozás, fájdalom a hímvesszőben vagy herékben
  • deréktáji, alhasi fájdalom, láz
  • vizelettartási nehézségek, vizeletcsepegés (inkontinencia)

Gyakori urológiai problémák, vizsgálatok

A vizsgálatok döntő többsége a fertőzések, gyulladások kezelése mellett, a prosztatarák kiszűrésére (PSA), a jóindulatú prosztata megnagyobbodás diagnosztikájára és kezelésére irányul. A fiatalabb korosztályú férfiak esetében – az esetek nagy részében atípusos, sokszor jelentéktelennek tűnő panaszok mellett – a bakteriális, illetve az abakteriális krónikus prosztatagyulladás előfordulása gyakori. Prosztatarák előszűréssel is érdemes felkeresni a szakrendelést.