A stressztől bőrünk is megbetegedhet!

Tudta, hogy mentálhigiénés állapotunk és bőrünk egészsége szorosan összefügg?

Pikkelysömör, akne, herpesz, ekcéma, csalánkiütés – csak néhány bőrbetegség, ami mindannyiunk életét megkeserítheti. Viszont kevesen tudják, hogy ezek mind olyan problémák, amelyek megjelenhetnek vagy súlyosbodhatnak megterhelő életesemények, a stressz, szorongás és depresszió hatására.

„Kutatási adatok szerint a bőrbetegséggel élők kétharmadára jellemző, hogy valamilyen stresszhatás jelentősen közrejátszott a bőrtüneteik kiújulásában és fennmaradásában. Így született meg a DermaSoul pszichodermatológiai program ötlete, mert úgy gondoljuk, hogy a stressz hatására felerősödő testi tünetekkel élők támogatása nem nélkülözheti a stresszel való megküzdés képességének komplex fejlesztését.” – árulta el Német Borbála, integratív pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, a DermaSoul alapítója.

Fontos megjegyezni, hogy megfelelő kezelési terv meghatározásához első körben bőrgyógyász szakorvos által végzett kivizsgálásra van szükség, hiszen nem minden bőrbetegség függ össze a stressz tényezőkkel. Ebben segítenek hazai, innovatív megodások, mint az AIP Derm digitális bőrklinikája, ahol bőrgyógyász szakorvosok gyors diagnózissal és kezelési javaslatokkal, e-recepttel támogatják a páciensek gyógyulását.

Az AIP Derm a DermaSoul szakembereinek segítségével olyan bőrgyógyászati életminőség-, valamint a stressz mértékét vizsgáló kérdőívet épített be rendszerébe, amely segíthet a stressz mértékének és a bőrprobléma okozta lelki megterhelődés azonosításában, azaz a bőrbetegséggel élők pszichoszomatikus jellegének első, gyors kiszűrésében és megfelelő támogatásában is.

Mindketten megtaláljuk azt a másikban, amire a saját módszereink egyelőre nem képesek. Mi, digitális bőrgyógyászati klinikaként a bőrbetegségek gyors és hatékony diagnosztizálásában és gyógyításában vagyunk otthon, de a stressz hatásokat és a lélektani folyamatokat nem tudjuk sem felfedni, sem gyógyítani. A DermaSoul-nál megvan erre a tudás és a képesség is. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy együtt még hatékonyabbak lehetünk és segíthetünk az embereknek. – mondta Fazekas István, az AIP Derm ügyvezetője.

Győződjön meg gyorsan, egyszerűen és kényelmesen bőre egészségéről az AIP Derm rendszerének segítségével bármikor, bárhonnan, hétvégén, munkaszüneti- és ünnepnapokon is!

Vélemény, hozzászólás?