Szemészeti kisműtétek elérhetők rendelőnkben!

Árpa, jégárpa, fibróma, szemölcs és egyéb elváltozások eltávolítása 30 perc alatt.

Elérhetők a szemészeti kisműtétek a Swiss Prémium Egészségközpontban!

A szemészeti kisműtét beavatkozások kb. 30 percet igényelnek egy szem esetében, a pácienst le kell fektetni az operáláshoz.  Szemészet szakrendelésünkről bővebben itt tájékozódhat.

A műtétek ára nem tartalmazza a műtét előtti szemészeti konzultáció, a szövettan, a varratszedés és a műtét utáni konzultációk díját.

Jégárpa

Az árpa a szemhéj szélén található úgynevezett Meibom mirigyek bakteriális fertőzése miatt kialakult elváltozás.

Az árpa nyílhat a szemhéj szemgolyó felőli, belső oldalán, ezt belső árpának nevezzük, de nyílhat a bőrrel fedett, külső felszínre is, ez a külső árpa. Az árpa kialakulásában jelentős szerepet játszhat a legyengült immunrendszer (érzékenység a fertőzésekre), a huzat, a poros levegő, vagy a szennyezett környezet, valamint az olyan rossz szokások, mint a szem rendszeres dörzsölése.

Az árpa kezelésében a meleg borogatáson és párakötésen túl hasznos lehet antibiotikum-tartalmú szemcsepp vagy kenőcs. Amennyiben gyógyszeres kezeléssel nem gyógyul, műtéti megnyitást végzünk. A műtéti megoldás csakis gyulladásmentes állapotban javasolt.

Ha az árpa nem nyílik meg, vagy nem szívódik fel magától, az akut gyulladás elmúltával a következőkben említendő jégárpához válik hasonlóvá. Fájdalmatlan, rugalmas csomócska marad a helyén. Ezt a szemész szakorvos pár perces, ambuláns beavatkozással kitisztítja. A beteg kevés érzéstelenítő szert kap injekció formájában az árpa körüli bőrbe. Ezután az árpát egy speciális csipeszbe fogják. Ennek az eszköznek az egyik szára kerekded fémlapban végződik, a másik szár vége ezzel szemben gyűrűt formáz. Ebbe a csípőbe fogva az árpát az a környezetétől elszigetelődik, elődomborodik, így finom szikével könnyen megnyitható és kitisztítható, anélkül, hogy a genny a környező szövetekbe préselődne. Rövid vérzéscsillapítás után a beteg antibiotikumos kenőcsöt és párakötést kap, amit pár óra múlva, otthonában eltávolíthat. Az árpa csúcsán ejtett apró nyílás pár napon belül nyomtalanul beheged.

Árak:
Egy szem esetében 63.000 Ft  (30 perc)
Két szemen történő beavatkozás 76.000 Ft (60 perc)

 

Fibroma

Jóindulatú, kötőszöveti sejtekből álló burjánzás. Eltávolítása sebészeti kimetszéssel történik.

A fibróma kötőszöveti sejtekből álló szöveti burjánzás, mely jóindulatú. Többnyire a középkorú kortól alakulhat ki, elsősorban nőknél. Túlsúlyos személyeknél gyakrabban fordul elő. Egészségügyi problémákat nem okoz, de előfordulhat, hogy elhelyezkedéséből adódóan irritációnak van kitéve, vagy esztétikailag zavaró lehet. Eltávolítása sebészi kimetszéssel történik.

Árak:
Egy szem esetében 63.000 Ft  (30 perc)
Két szemen történő beavatkozás 76.000 Ft (60 perc)

Vélemény, hozzászólás?