Időpont

foglaló

Időpont

foglaló

Időpont foglaló

Szemészeti kisműtétek elérhetők rendelőnkben!

2020 06 28

Elérhetők a szemészeti kisműtétek a Swiss Prémium Egészségközpontban!

A szemészeti kisműtét beavatkozások kb. 30 percet igényelnek egy szem esetében, a pácienst le kell fektetni az operáláshoz. A beavatkozásokat Dr. Barta Ivett és Dr. Pásztor Anna, szemész szakorvos végzi. Szemészet szakrendelésünkről bővebben itt tájékozódhat.

A műtétek ára nem tartalmazza a műtét előtti szemészeti konzultáció, a szövettan, a varratszedés és a műtét utáni konzultációk díját.

Jégárpa

Az árpa a szemhéj szélén található úgynevezett Meibom mirigyek bakteriális fertőzése miatt kialakult elváltozás.

Az árpa nyílhat a szemhéj szemgolyó felőli, belső oldalán, ezt belső árpának nevezzük, de nyílhat a bőrrel fedett, külső felszínre is, ez a külső árpa. Az árpa kialakulásában jelentős szerepet játszhat a legyengült immunrendszer (érzékenység a fertőzésekre), a huzat, a poros levegő, vagy a szennyezett környezet, valamint az olyan rossz szokások, mint a szem rendszeres dörzsölése.

Az árpa kezelésében a meleg borogatáson és párakötésen túl hasznos lehet antibiotikum-tartalmú szemcsepp vagy kenőcs. Amennyiben gyógyszeres kezeléssel nem gyógyul, műtéti megnyitást végzünk. A műtéti megoldás csakis gyulladásmentes állapotban javasolt.

Ha az árpa nem nyílik meg, vagy nem szívódik fel magától, az akut gyulladás elmúltával a következőkben említendő jégárpához válik hasonlóvá. Fájdalmatlan, rugalmas csomócska marad a helyén. Ezt a szemész szakorvos pár perces, ambuláns beavatkozással kitisztítja. A beteg kevés érzéstelenítő szert kap injekció formájában az árpa körüli bőrbe. Ezután az árpát egy speciális csipeszbe fogják. Ennek az eszköznek az egyik szára kerekded fémlapban végződik, a másik szár vége ezzel szemben gyűrűt formáz. Ebbe a csípőbe fogva az árpát az a környezetétől elszigetelődik, elődomborodik, így finom szikével könnyen megnyitható és kitisztítható, anélkül, hogy a genny a környező szövetekbe préselődne. Rövid vérzéscsillapítás után a beteg antibiotikumos kenőcsöt és párakötést kap, amit pár óra múlva, otthonában eltávolíthat. Az árpa csúcsán ejtett apró nyílás pár napon belül nyomtalanul beheged.

Árak:
Egy szem esetében 40.000 Ft  (30 perc)
Két szemen történő beavatkozás 60.000 Ft (60 perc)

 

Fibroma

Jóindulatú, kötőszöveti sejtekből álló burjánzás. Eltávolítása sebészeti kimetszéssel történik.

A fibróma kötőszöveti sejtekből álló szöveti burjánzás, mely jóindulatú. Többnyire a középkorú kortól alakulhat ki, elsősorban nőknél. Túlsúlyos személyeknél gyakrabban fordul elő. Egészségügyi problémákat nem okoz, de előfordulhat, hogy elhelyezkedéséből adódóan irritációnak van kitéve, vagy esztétikailag zavaró lehet. Eltávolítása sebészi kimetszéssel történik.

Árak:
Egy szem esetében 40.000 Ft  (30 perc)
Két szemen történő beavatkozás 60.000 Ft (60 perc)

Közönséges szemölcs

A verruca, szemölcs, kerek vagy félgömb alakú, halványsárga vagy durva felületük miatt barnás színű, érdes felszínű göbcsék.

Nem viszketnek, gyulladást nem okoznak, csak akkor fájnak, ha berepednek. A szemölcsök kezelés nélkül néha évekig megmaradnak, gyakran szaporodnak, máskor spontán, hirtelen, nyom nélkül eltűnnek. A szemölcs eltávolításához szövettan szükséges.

Árak:
Egy szem esetében 40.000 Ft  (30 perc)
Két szemen történő beavatkozás 60.000 Ft (60 perc)

Atheroma

Az atheroma, azaz faggyúmirigy vagy kásadaganat, közvetlenül a bőr alatt található tömött tokos, jóindulatú elváltozás.

Kialakulását a faggyúmirigyek kivezetőcsövének elzáródása okozza. Nem csak esztétikai problémát okozhat, de be is fertőződhet, aminek következtében tályogok, majd tartósan váladékozó sebek alakulhatnak ki.

Eltávolítása szemészeti kisműtét keretein belül történik. A műtét alkalmával a bőrön ejtett seben keresztül a kásás csomót maradéktalanul eltávolítjuk. Ezután a sebet plasztikai varrattal zárjuk. Végül fedőkötést helyezünk a sebre, amelyet szükség esetén vérzéscsillapító nyomókötéssel egészítünk ki.

Árak:
Egy szem esetében 40.000 Ft  (30 perc)
Két szemen történő beavatkozás 60.000 Ft (60 perc)

Xanthelasma

Alsó és felső szemhéjon, esetek nagy részében szimmetrikusan elhelyezkedő, sárgás, enyhén kiemelkedő koleszterin lerakódás.

Eltávolítása kimetszéssel történik. Ív alakú lipidlerakódás a szemhéj bőrében, amely elsősorban a első zug melletti területet érinti . Nőkön gyakrabban fordul elő. Az ép bőr felé élesen elhatárolt enyhén kiemelkedő, sárgás-barna elszíneződés. Hyperlipaemiával is előfordulhat. A hyperlipaemia vizsgálata fontos, mert kórosan emelkedett szérumlipidszint esetén infarktus veszély nagyobb.

A bőrrel együtt távolítjuk el az ép bőrben vezetve a metszést. Ennek ellenére kiújulhat.  Ha a xanthelasma újra megjelenik, annak oka, hogy a kimetszésnél nem mindig sikerül az összes lipidszigetet eltávolítani.

Árak:
Egy szem esetében 50.000 Ft  (30 perc)
Két szemen történő beavatkozás 60.000 Ft (60 perc)

Cornu cutaneum

Hyperkeratosisok: idősebb embereken fordulnak elő, a felszínből csúcsosan kiemelkedhet.

Mindig egyesével fordul elő, kb. 0,5-1 cm és évekig nőhet, piszkossárga vagy sárgás barna kiemelkedés. A kiemelkedés felszínén sokszor jellemző a hámlás. Napozás fokozhatja előfordulásukat. Fokozott figyelmet igényelnek, különösen növekedés vagy gyulladásos tünetek esetén: könnyen átmehet laphámrákba. Eltávolításukhoz szövettan szükséges.

Árak:
Egy szem esetében 40.000 Ft  (30 perc)
Két szemen történő beavatkozás 60.000 Ft (60 perc)

Bejelentkezés

+36 1 225 0566

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Amennyiben hozzájárul használatukhoz, ezek segítségével mérjük és elemezzük a honlap használatát.
Információ & Beállítások

Elfogadom